‘Het niet-zo-perfecte leven van Elliot McHugh’ – Margot Wood


‘Lang leve de lol’
Margot Wood is geboren in Cincinnati en heeft aan de universiteit Emerson te Boston gestudeerd. Vanaf 2009 werkt zij als publishing marketing professional en heeft later EpicReads.com, een online community opgericht, voor fans van young adult boeken. Bij EpicReads worden nieuwe auteurs bij het lanceren van hun carrière geholpen. Het niet-zo-perfecte leven van Elliot McHugh, Woods debuutroman is losjes geïnspireerd op Emma van Jane Austen.
Elliot gaat studeren op Emerson, een dure privéschool die wemelt van de creatieve mafketels, maar weet niet zo goed wat ze met haar leven aan moet. Dit zorgt ervoor dat ze het minimale aantal vakken kiest, het zogenaamde pretpakket, en alles eruit probeert te halen wat de studententijd met zich mee kan brengen.
“Hoe kan ik me druk maken over mijn opleiding, terwijl overal van die lekkere kontjes rondlopen?”
Vanaf de eerste dag is ze bevriend met Lucy, haar kamergenote en Micah, een homoseksuele jongen. Hun woonbegeleider Rose, een tweedejaars, probeert ervoor te zorgen dat alles in goede banen (ver)loopt. Rose heeft haar handen vol aan Elliot, die de feestvierende kant van het studentenleven vol overgave omarmt.
“Het wietelfje fladdert voorbij en deze keer accepteer ik zijn aanbod en neem een gummi.”
Elliot experimenteert met haar(seksuele) identiteit, drank en gaat niets uit de weg, totdat een gebeurtenis haar de ogen opent en ervoor zorgt dat ze datgene doet dat belangrijk is.
Het niet-zo-perfecte leven van Elliot McHugh wordt verteld vanuit Elliot ,een biseksueel meisje met ADHD, dat leert van haar gemaakte fouten in de omgang met medestudenten en meerdere queer vrienden heeft. De personages evolueren volop en voelen bijna altijd realistisch aan. Het verhaal is apart, door de manier waarop Elliot zich rechtstreeks tot de lezer richt en de voetnoten (negentig) in de tekst die verduidelijking kunnen geven. Alleen staan deze aan het einde van een hoofdstuk en dat is niet fijn met een E-book, ze verliezen daardoor hun betekenis. De diepere lagen in het verhaal worden langzaam blootgelegd en laten zien waar jongeren mee kunnen zitten. Elliot staat (gelukkig) niet model voor het prototype student, maar leert dat falen ergens toe kan leiden. Met Woods vlotte, soms humoristische stijl, is het een verhaal vol vaart over de coming of age van kwetsbare jonge mensen, waarin stomende seksscènes niet geschuwd worden. Jongerentaal wordt uitgebreid gebruikt zoals damesgrot en kipfilet is het synoniem voor het hebben van een vrouwelijke stijve.
In een (h)eerlijk verhaal komen de problemen naar voren waar kwetsbare jonge mensen mee kunnen kampen en het laat zien hoe belangrijk vrienden en familie zijn. Ik waardeer Het niet-zo-perfecte leven van Elliot McHugh met 3 sterren.
Joke
Perfecte Buren
Genre: (feelgood)roman
Uitgeverij: Boekerij
ISBN: 9789402318968
Aantal pagina’s: 243
Uitvoering: E-book
Verschijningsdatum: maart 2022
Hartelijk dank aan uitgeverij Boekerij voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.