Op het nachtkastje van… Rudy Soetewey

De komende twee maanden – vakantiemaanden juli en augustus – sluipen wij de slaapkamer binnen van verschillende auteurs en gaan ‘stiekem’ eens piepen wat zij nu lezen. Met andere woorden, we gaan kijken wat er te lezen ligt op hun nachtkastje. Kijk jij mee?
Vandaag trekken we de grens over richting Antwerpen. Rudy Soetewey werd geboren in Wilrijk. Hij werkte zijn hele leven in het onderwijs, als leraar en als coördinator. In 2011 won hij de Hercule Poirotprijs met Getuigen, in 2013 De Diamanten Kogel met 2017. Zijn werk onderscheidt zich door exquise karaktertekening, herkenbaarheid en drama’s van de kleine man. Wie bedenkt het om een boek te schrijven over een Salami? Juist, Rudy Soetewey! Naast thrillers schrijft hij songteksten, toneelstukken, … Een veelzijdig man en van alle markten thuis. Benieuwd wat er op zijn nachtkastje ligt?
Daar wij niet beschikken over een voldoende grote slaapkamer om er ook nachtkastjes te kunnen plaatsen, hebben we deze geruild voor een boekenplank boven de hoofdkussens. Boeken zijn immers belangrijker, toch? 🙂 En het is echt wel handig.
Wat ligt er op de plank voor deze zomer?
Een kleine verrassing – Hendrik Groen
Van deze schrijver had ik nog steeds niks gelezen, maar wel al veel goeds over gehoord en gelezen. Vooral de vermelding ‘humor’ spreekt me aan. Al was het maar omdat we nu niet meteen in ‘grappige’ tijden leven.
De kleur van Toverij – Terry Pratchett
Zelfde argument als de eerste titel. Bovendien ben ik wel fan van waanzinnige, humoristische logica, en daarin is Pratchett een meester. Het feit dat zijn al oudere titels opnieuw perfect verkrijgbaar zijn dankzij het print-on-demand-principe, heeft me verkocht.
Het Tati-syndroom – Benny Baudewijns
Ik ken Benny persoonlijk, vind hem een uitstekend auteur, en ga nu eens eindelijk aan zijn voorlaatste beginnen. Nodig, want zijn laatste is ook al op de markt.
1349 – Joren Vermeersch
Een non-fiction-boek over de nasleep van de Zwarte Pest-pandemie in de 14de eeuw, en de impact ervan op Europa. Hoewel er geen vergelijking mogelijk is tussen Covid-19 en de Pest, hebben de sociale en maatschappelijke gevolgen van een pandemie waarschijnlijk toch wel bepaalde overeenkomsten. Vandaar.
De biografie – John Cleese
Altijd een fan geweest van Monty Python, en van Cleese. In mijn ogen een schoolvoorbeeld van een getormenteerde clown met een verleden. Nieuwsgierig naar de details.