‘Laura’s Bakery’ – Het basisbakboek – Laura Kieft

beschikbaar stellen van een recensie-exemplaar.
haar opleiding Commerciële Economie en een aantal banen in die richting,
besloot ze om van haar hobby’s – bakken en bloggen – haar werk te maken.
Meerdere keren per week verrast ze haar meer dan 320.000 volgers met een
heerlijk recept. Ook deelt ze op een apart blog handigebaktips.nl allerlei
tips die het bakken nóg makkelijker en leuker maken. Een boek kon dan ook niet uitblijven! Half september 2016 is haar boek
verschenen: Laura’s bakery – Het basisbakboek. Bezoek haar blog laurasbakery.nl en haar
gelijknamige Facebookpagina, en je wilt nooit meer één recept van Laura missen!
pasteltinten en het lettertype, deze zijn hetzelfde als op haar blog. Fans van
Laura’s Bakery zullen dit boek direct in een boekhandel herkennen. Ze staat
zelf op de cover, uitbeeldend wat ze het liefste doet, bakken! Ik vind het een
passende cover, en beoordeel deze met een 10.
verwachting
gelijk op de bank genesteld en ben begonnen met lezen. Wat leuk om te lezen hoe
het allemaal begon. Het bakken is Laura al op jonge leeftijd met de
paplepel ingegoten. Samen met haar vader of moeder werden er regelmatig koekjes
gebakken, snoepen van het deeg hoorde daar ook bij en dat is ze tot op heden
nog niet verleerd.
Foto’s van mooi gedecoreerde taarten wekten haar nieuwsgierigheid, ze ontdekte
hoe ze deze zelf kon maken, schafte de benodigdheden aan en ging aan de slag.
Haar familie en vrienden vroegen om foto’s van haar baksels, en omdat dat
mailen helemaal niet handig was zette zij haar baksel online. Dit was het begin
van Laura’s Bakery. Na haar afstuderen stak zij meer tijd in het blog, sloot
zich aan bij een mediabureau en verdiende zo haar onkosten terug. Eind 2014 stopte
zij met haar fulltimebaan en richtte zich volledig op Laura’s Bakery. Inmiddels
heeft ze een behoorlijk aantal volgers, een apart blog met handige tips en heb
ik haar eerste boek in handen.
lekkere vullingen, toppings, koekjes, cakes, brownies, zandtaartdeeg, biscuit
en schuimpjes. Ze laat zien dat bakken helemaal niet moeilijk is, iedereen kan
het. Met eenvoudige en duidelijk stap voor stap uitgelegde basisrecepten,
voorzien van foto’s, waarmee je alles kunt maken wat je maar wilt. Belangrijk
is wel dat je je aan de ongeschreven regels (basisregels) houdt. Deze zijn voor
wat je ook gaat bakken van cruciaal belang.
dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn zal je beslag niet gaan
schiften, mocht dit wel gebeuren dan heeft ze daar ook weer een handige tip
voor. Verder staan er in het boek twee handige lijsten met daarop de
ingrediënten en bakbenodigdheden die elke thuisbakker standaard in huis zou
moeten hebben. Hoe vervang ik bijvoorbeeld suiker door een andere zoetstof, of
het omrekenen van je beslag naar een grotere of kleinere vorm, aan alles is
gedacht. Ik kan wel zeggen dat het een compleet geheel is en ik ging dus ook
gelijk aan de slag.
amandelspijs liggen, en er zijn weer goudrenetten. Ik dacht appeltaart. Normaal
maak ik een cakebeslag of een kruimeldeeg, dit keer maakte ik de “open
appeltaart met amandelspijs”. Mijn vorm was net iets groter, dus met de handige
omrekentips mijn beslag vermeerderd. De appeltaart ging schoon op, voor
herhaling vatbaar dus.
uitgekookte glazen potjes gedaan zodat ik die op een later tijdstip kan gaan
verwerken. Ik denk dat het iets met Italiaans schuim zal gaan worden.
er een basisrecept in het boek voor een grote tulbandvorm. Het recept van een
gewone appelcake heb ik omgerekend zodat deze in mijn tulband zou passen. Ook
deze was erg lekker, lekkerder dan dat ik ooit had gemaakt.
op de bakboeken die ik al heb. Ik was al een volger van Laura’s Bakery en had
al meerdere recepten gemaakt van het blog. Met haar fysieke boek heb ik nu de
recepten die de basis vormen voor een hoop lekkere baksels overzichtelijk bij
elkaar. Ik hoop dat er na dit deel nog veel meer boeken van haar zullen
verschijnen. Ik kan dit boek dan ook aan eenieder die graag zelf bakt,
aanraden.
smakelijke sterren.